Historie

Historie

Historie van “De Hofstee”

Het allereerste dorpshuis werd feestelijk geopend op 22 januari 1966. Er werd vrijwel direct door diverse verenigingen gebruik gemaakt van het dorpshuis. Een enkele bruiloft of partij werd door iemand anders aangenomen, die huurde dan het dorpshuis.


In 1977 is de eerste aanvraag voor een nieuw dorpshuis de deur uit gegaan. Begin 80-er jaren werd de boerderij van de familie Van ’t Ooster aangekocht om een nieuw dorpshuis te bouwen Op 11 januari 1986, dus 20 jaar later, vond de overdracht van het huidige dorpshuis plaats.

De naam is, middels een wedstrijd, door de inwoners van Stroe gekozen, t.w. “De Hofstee” en deze naam werd tijdens de opening bekend gemaakt. In 1989 is het 25-jarig bestaan van de vereniging van het dorpshuis Stroe uitgebreid gevierd met de bewoners van Stroe.

Hofstee Standbeeld
Keuken

Inmiddels hebben er diverse verbouwingen plaatsgevonden. De keuken en berging zijn aangepast, de bergruimtes bij de gymzaal zijn vergroot en er is een airco aangelegd. De zaal zelf werd groter en er kwam een beweegbaar toneel in, dat in 2 gedeeltes kan worden gebruikt. De keuken en berging werden uitgebreid onder handen genomen en er kwam een professionele keuken voor in de plaats, ook de bar werd gemoderniseerd.

 

Detail beelden

Multifunctioneel

“De Hofstee” is een multifunctioneel gebouw, zowel bestemd voor de verenigingen en als gymlokaal voor de school, als voor het geven van feesten. In het begin werden alleen de borrelhapjes en broodjes in het dorpshuis klaargemaakt, later breidde dat uit van koffietafels tot warme en koude buffetten en hele diners. Het aanbod is zeer gevarieerd en smakelijk.

Bar